Schoonmaken

Schoonmaken is nou niet het leukste klusje, maar het is zeker wel erg belangrijk. Het is aan te raden om het verblijf van je konijn zeker 1 keer in de week schoon te maken. Als je daarnaast 2 tot 3 keer in de week alleen de plek waar je konijn plast schoonmaakt is dit ook prima! Het schoonmaken op zich is natuurlijk niet zo moeilijk, je maakt het gehele hok leeg dus ook alle keuteltjes. Daarna maak je het geheel schoon met een beetje warm water en schoonmaakmiddel. Je hebt voor dieren speciale flessen maar je kan ook gewoon bijvoorbeeld Dettol gebruiken. Dit dan wel goed aanlengen met water!

De ren van je konijn kan je als deze biuten staat schoonmaken met de tuinslang en een bezem.

De plek waar je konijn het meest plast is vaak erg moelijk schoon te krijgen. De urine trekt namelijk nog al snel in de ondergrond. Het is daarom ook aan te raden om je konijn een konijnentoilet te geven. Deze zijn erg makkelijk schoon te houden.

Als je een konijnen toilet hebt dan kan je hem leegscheppen en even goed omspoelen daarna zet je er een laagje schoonmaakazijn in en laat je het een paar minuten staan, daarna spoel je hem goed af met warm water en laat je nog een paar minuten staan. Maak hem daarna goed schoon met een afwasborstel. Daarna is je tolet goed schoon.

Als alles schoongemaakt is, kan je het hok van je konijn weer inrichten. Zodat je konijn weer heerlijk van een fris hok kan genieten.


(konijnentoilet)


Tip!! Je kan in plaats van een konijnentoilet aan te schaffen ook in je buitenhok een afwasbak neer zetten, vaak maken ze hier ook gebruik van.