Konijnen speelgoed

Speelgoed voor konijnen Een konijn is in het wild de gehele dag bezig met het verzamelen van voedsel, dit zodat ze altijd voldoende hebben. Maar onze konijnen die krijgen dit elke dag van ons, wij geven ze vers water maar wij voorzien ze ook van een bakje met voer. Ook denken wij aan het hooi wat we dagelijks vullen. Hierdoor kan een konijn een verveeld gedrag gaan vertonen, ze kunnen bijvoorbeeld gaan slopen, overal aan knagen (waar niet de bedoeling is), ze kunnen gaan slopen en de meest rare dingen gaan doen. Dit kunnen we voorkomen door te zorgen voor leuk afwisselend speelgoed.

Waar kan ik nu zoal aan denken?

Eigenlijk kan je voor je konijn aan heel veel verschillende dingen denken, je kan diverse leuke spulletjes in de dierenwinkels en online dierenwebshops vinden, maar je kan ook leuke dingen zelf maken. Konijnen speelgoed is onder te verdelen in diverse categorieen, denk aan bijvoorbeeld behendigheidsspeelgoed zoals Tunnels, hindernisjes en opstapjes. Maar je kan ook denken aan speelgoed waarmee ze kunnen relaxen. Dan hebben we het over bijvoorbeeld hangmatjes, speelhuisjes en andere verstopplekken. Ook is er natuurlijk speelgoed waarmee je konijn lekker kan gaan slopen, scheuren en knagen.

Lang niet altijd hoef je voor je konijn iets te kopen in de dierenwinkel je kan ook al vaak simpel zelf iets leuks voor je konijn maken hier onder zetten we een lijstje neer met spulletjes die je kan gebruiken, maar dit is lang niet alles. Er is echt ontzettend veel waar je aan kan denken.
- Afvoerpijpen, je kent ze wel de over het algemeen vaak grijs gekleurde pijpen uit de bouwmarkt. Als je deze in een grote diameter hebt zal je konijn hier uren speel plezier aan kunnen beleven.
- Harde plastic ballen, Het maakt niet uit in welke maat, ze vinden het leuk om hier mee te spelen.
- Dekens, heb je nog oude dekens? Gooi deze dan zeker niet weg maar leg ze neer en je konijn zal er in gaan graven of heerlijk op gaan liggen.
- Baby Speelgoed, Heb je nog oud babyspeelgoed liggen? wat hard is en van plastic denk aan bijvoorbeeld de bekende sleutelbosjes en stapelbekers, het konijn zal hier mee gaan gooien en zal zich op deze manier vermaken.
- Hooiballen, deze kan je heel gemakkelijk zelf maken met hooi en raffia
- Keukenrollen, deze zal uw konijn helemaal slopen. Geen probleem vaak hebben we deze toch genoeg op voorraad.
- Takken van fruitbomen, let op dat je geen takken van steenvruchten hebt.
- Wilgentakken, konijnen vinden het heerlijk om hier aan te knagen.
- Zand, konijnen vind het heerlijk om hier in te graven.

Zoals hier boven al aangegeven zijn dit maar enkele voorbeelden, er zijn er veel meer. Eigenlijk kan je het zo gek nog niet bedenken of voor je konijn is er wel wat leuks te vinden. Maar onthoud wel dat niet elk konijn het zelfde leuk vind!

Veiligheid

Let bij het maken of het aanschaffen van speelgoed wel op de veiligheid. Het is namelijk niet de bedoeling dat er kleine onderdelen op of aan zitten waar het konijn zich aan kan bezeren, klem komen te zitten of in kan stikken.